به گزارش خبرگزاری مهر، عبد الجبار ذاکری با بیان اینکه در حال حاضر بیماریهای قلبی عروقی اولین علت مرگ در دنیا و همچنین در کشور است افزود: سالانه تقریباً ۵/۲۰ میلیون نفر در سراسر دنیا به علت بیماریهای قلبی عروقی فوت میکنند که ۳۱ درصد کل مرگهای جهانی و نیمی از مرگهای ناشی از بیماریهای غیر واگیر را تشکیل میدهند.
وی تصریح کرد: مراقبت خطرسنجی سکتههای قلبی و مغزی ابزاری مناسب برای محاسبه میزان احتمال وقوع سکتههای قلبی و مغزی کشنده یا غیر کشنده در ده سال آینده است که در این ارزیابی گروه هدف شامل افراد با سن ۳۰ سال و بالاتر از نظر سابقه ابتلاء به بیماریهای قلبی عروقی، دیابت و فشارخون بالا، سابقه مصرف دخانیات و یا الکل، سابقه خانوادگی ابتلاء به بیماریهای قلبی عروقی زودرس، دیابت و نارسایی کلیه در افراد درجه یک خانواده بررسی شده، سپس فرد برای اندازهگیری قند و کلسترول خون به آزمایشگاه ارجاع میشود.
ذاکری تاکید کرد: خطرسنجی سکتههای قلبی و عروقی از سوی مراقبان سلامت و بهورزان درمراکز خدمات جامع سلامت و پایگاههای سلامت و خانههای بهداشت صورت میگیرد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان خاطرنشان کرد: در ۶ ماهه اول امسال در استان بیش از ۱۷۲ هزار نفر از جمعیت بالای ۳۰ سال خدمت خطرسنجی را دریافت کردند.
نظر شما